Trecutul şi prezentul Poliţiei clujene, scoase la lumină în faţa publicului larg

Trecutul şi prezentul Poliţiei clujene, scoase la lumină în faţa publicului larg
Pentru a marca Ziua Poliţiei Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a decis să aducă la lumină istoria acestei instituţii, într-o expoziţie inedită.

În cadrul ei, clujenii vor avea posibilitatea să admire uniformele purtate de-a lungul mai multor perioade de timp de oamenii legii, precum şi tehnica folosită de aceştia de la începurile activităţii de poliţie şi până în prezent.

Expoziţia, intitulată "Trecut şi Prezent în Poliţia Clujeană", se desfăşoară la Muzeul Etnografic, iar vernisajul ei va avea loc miercuri. Evenimentul va fi precedat de o prezentare a tehnicii şi dotării structurilor de poliţie Rutieră, Criminalistică şi Acţiuni Speciale, ce va avea loc în curtea interioară a muzeului.

"Până în acest moment zeci de elevi au trecut pragul muzeului şi s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea organizatorilor, admirând materialele prezentate", au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.

Expoziţa este realizată cu sprijinul Şcolii de Poliţie ,,Septimiu Mureşan" şi a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi poate fi vizitată gratuit până în 27 martie, între orele 09:00 şi 16:00.

 

Comenteaza