Trei magazine din Cluj au fost închise de Protecția Consumatorilor, pentru probleme cu prețurile

Trei magazine din Cluj au fost închise de Protecția Consumatorilor, pentru probleme cu prețurile

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) a închis trei magazine Carrefour Express. Este vorba despre magazinele din Gheorgheni, de pe strada Lăcrămioarelor, din Zorilor și din Piața Mărăști.

Potrivit directorului adjunct al OPC Cluj, Mircea Radu, neregulile sesizate se referă la diferențe între prețurile de la raft și cele de la case, la campanii înșelătoare de tip 1+1 gratis, dar și la probleme cu igiena în spațiile de depozitare.

"Două au fost închise ieri, cel din Gheorgheni, de pe Lăcrămioarelor și cel din Zorilor, de pe Observatorului, iar azi a fost închis cel din Piața Mărăști. Toate trei au avut cam aceleași abateri, privind diferențele preț la raft – preț la casă. Zonele de depozitare a produselor alimentare au avut multe deficiențe privind igiena, curățenia, depozitare.

Campanie înșelătoare, 1+1 sau 2+1 fără ca produsele să aibă unitate de referință. Alte mici nereguli au mai fost găsite unde se comercializează pâinea, în spatele rafturilor, mizerie, în zona așa-ziselor proaspete s-a găsit de asemenea mizerie. Ca atare, fiecare din aceste unități riscă amenzi de 145.000 de lei. În acest moment, toate unitățile sunt închise. Am primit solicitare de la magazinul din Gherogheni, să vedem dacă zona corespunde exigențelor noastre, ca să poate fi deschis", a declarat Mircea Radu, pentru Ziua de Cluj.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) a închis, joi, zona legume și fructe a Pieței Mărăști din Cluj-Napoca pentru abateri grave de la normele de igienă la tarabe și pe căile de acces. (Mai multe informații aici!)

Protecția Consumatorului a închis în ultimele zile toate restaurantele din VIVO Center, după ce au fost găsite colonii întregi de gîndaci roșii și negrii. Mai multe restaurante din Iulius Mall Cluj au închis singure, pentru a face curățenie și de frica amenzilor.

Comenteaza