Trei militari clujeni, răniţi în Afganistan. A explodat o maşină-capcană

Trei militari clujeni, răniţi în Afganistan. A explodat o maşină-capcană
Trei militari români care acţionează în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost răniţi uşor duminică în jurul orei 10:00 în urma exploziei unei maşini-capcană.

Cei trei, locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc şi caporalii clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi şi Ion Ichim, fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani". 

În momentul exploziei militarii executau o misiune de patrulare în aria de responsabilitate, la aproximativ opt kilometri nord de Baza militară de la Kandahar.

În urma atacului, celor trei li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul bazei militare din Kandahar.

Din fericire rănile suferite nu au fost deosebit de grave, astfel că caporalul clasa a III-a Ion Ichim a fost externat din spitalul bazei militare din Kandahar în cursul aceleiaşi zile şi s-a întors la unitatea sa. Pe de altă parte, locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc şi caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi sunt în stare stabilă, fiind supuşi imediat după explozie unor proceduri medicale de evaluare şi tratament.

"În funcţie de rezultatele acestor evaluări, comisia medicală pluridisciplinară a spitalului militar din Kandahar va decide conduita terapeutică ulterioară, conform procedurilor standard (continuarea tratamentului la Kandahar sau evacuarea la spitalul militar din Landstuhl, Germania)", au precizat reprezentanţii MaPN.

Locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc şi caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi se află la cea de-a doua misiune în Afganistan, în timp ce caporalul clasa a III-a Ion Ichim este la prima misiune într-un teatru de operaţii.

Comenteaza