Trei muşcături de viperă l-au omorât în Valea Drăganului

Trei muşcături de viperă l-au omorât în Valea Drăganului
Aflată la poalele muntelui Vlădeasa, Valea Drăganului este una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din judeţul Cluj. Viperele, însă, au fost întotdeauna un pericol pentru oameni în această zonă. Serul antiviperin nu l-a mai putut salva pe un bărbat de 57 de ani, care a fost muşcat în trei locuri.

Foarte multe vipere au fost descoperite în această perioadă în zona Valea Drăganului. Primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, a relatat, pentru ZIUA de CLUJ, că oamenii din zonă sunt foarte speriaţi pentru că viperele au început să atace. În urmă cu câteva zile, un localnic din Valea Drăganului a murit pentru că a fost muşcat de trei ori, astfel că serul antiviperin nu i-a mai fost de nici un folos. Ideal ar fi ca viperele să fie adunate de către cei care au crescătorii, spune primarul, având în vedere că acestea sunt destul de scumpe dacă sunt comercializate.

Cei care ajung în zona Valea Drăganului ar trebui să aibă mare grijă în privinţa locurilor prin care aleg să se plimbe. Sunt foarte multe terenuri care au rămas necurăţate şi care adăpostesc cuiburi de vipere. Primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, a relatat că un localnic din Valea Drăganului a murit după ce a fost muşcat de o viperă, astfel că în prezent oamenii se tem să mai iasă pe terenurile lor.

"Au fost văzute mai multe vipere, în special în Valea Drăganului. De altfel, am fotografiat şi eu trei pentru că am vrut să mă asigur că nu e vorba despre altceva. Sunt viperele noastre, comune, pe care le ştim dintotdeauna. Am trimis imaginile şi la Cluj pentru ca specialiştii să se pronunţe. Din păcate, pentru un localnic nu s-a mai putut face nimic. Acesta a murit zilele trecute şi se pare că a fost muşcat chiar în trei locuri, de altfel, s-au făcut şi testele toxicologice, care au demonstrat acest lucru", a spus Gheorghe Boca. Terenul pe care lucra bărbatul de 57 de ani nu mai fusese curăţat demult, iar acest aspect se pare că a fost neglijat. "El a dat foc mărăcinilor de pe teren şi în momentul acela au ieşit mai multe vipere, agitate, aşa se face că a fost muşcat în trei locuri", a explicat primarul.

Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, bărbatul din Valea Drăganului mai era însoţit de un lucrător care de asemenea, ar fi fost muşcat, dar acesta ar fi fost salvat de serul antiviperin.

Incidentul s-a petrecut exact cu o săptămâna înainte de Paşte. "De atunci oamenii sunt foarte stresaţi şi este şi firesc să fie aşa. Ideal ar fi ca aceste terenuri să nu mai rămână nelucrate, pentru că viperele se adună în locuri cu vegetaţie multă. Oricum, în perioada următoare voi contacta o serie de firme care au ca obiect de activitate creşterea viperelor. Din datele pe care le deţin, pentru achiziţia unei vipere se plătesc 1.500 de lei. Ca atare, cred că ar fi în interesul acestor firme să vină să le ia gratis de la noi", a spus primarul Boca.

 

Comenteaza