Trei oameni de afaceri învinuiți în dosarul primarului

Trei oameni de afaceri învinuiți în dosarul primarului
Milionari în euro și avocați cunoscuți au participat la audieri la DNA Cluj în dosarul primarului Sorin Apostu. Printre ei și unul dintre cei mai bogați clujeni, Simion Mureșan (FOTO), prezent în topurile Forbes și Capital.

Simion Mureşan (foto), unul dintre cei doi asociaţi ai Electrogrup, Călin Stoia, directorul general al Brantner România, societate care deţine 50% din contractul de salubrizare şi deszăpezire a municipiului Cluj-Napoca, şi încă un om de afaceri turc, Mustafa Bekar, asociat la Kiat Group, sunt acuzați de procurorii DNA Cluj că i-au dat bani sau i-au plătit vacanțe primarului Sorin Apostu.

Călin Stoia este învinuit de dare de mită în formă continuată, fiind reţinut pentru 24 de ore. De altfel, în comunicatul DNA se face referire la contractul de salubrizare câștigat de Brantner pentru jumătate din oraș. Cealaltă parte din contract este adjudecată de societatea Rosal a deputatului PDL Silviu Prigoană. 

Simion Mureşan a părăsit sediul DNA Cluj cu puțin timp înainte de miezul nopții. Avocatul său, Eugen Iordăchescu, că clientul său a fost citat în calitate de învinuit. Surse judiciare spun că Mureșan a fost în concediu în Austria împreună cu Apostu, căruia i-ar fi plătit și o altă vacanță în Dubai. Societatea lui Mureșan, Electrogrup, a încheiat cu Primăria contractul pentru montarea a 300 de camere de supraveghere în municipiu. 

Mustafa Bekar a solicitat să i se aducă interpret de limbă turcă, motiv pentru care nu a fost audiat până la ora 1.00. Avocatul său Anatol Pânzaru a spus că a stat mai bine de o oră fără să-l întrebe vreun anchetator ceva pe clientul său. Bekar este acuzat că i-ar fi plătit lui Apostu cazarea la un hotel din București, iar soției acestuia i-ar fi cumpărat haine. Societatea în care este asociat Bekar, Kiat Group, în asociere cu Diferit SRL, a câştigat în 2010 contractul scos la licitaţie de Primăria Cluj-Napoca pentru reabilitarea străzilor din oraş pe o perioadă de patru ani. Oferta câştigătoare a fost în valoare de 600 de milioane de lei (140 milioane euro). Mustafa Bekar și Atalay Tamer mai dețin firma King Industrial Enterprises care a avut contract cu Primăria Cluj-Napoca pentru amenajarea locurilor de joacă pentru copiii din oraș, 

Primarul Sorin Apostu și soția acestuia, Monica, sunt asistați de doi avocați cu experiență, Gheorghiță Mateuț și Tiberiu Ban, ambii profesori. Mateuț i-a apărat în procese penale pe numeroși milionari, printre care Dinu Patriciu și Gigi Becali. Avocatul Tiberiu Ban îi mai apără pe tinerii acuzați de jaful armat de la Banca Transilvania și pe directorul Colegiului Tehnic Napoca, Niculae Nistor, acuzat de luare de mită, iar anterior i-a avut clienți pe fostul prefect Călin Platon, condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă, și pe tânărul de bani gata Horațiu Tonea, condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comenteaza