Trei turişti, din care unul din Cluj, au plecat pe munte în pantaloni scurţi şi adidaşi. Au fost recuperaţi de salvamontişti

Trei turişti, din care unul din Cluj, au plecat pe munte în pantaloni scurţi şi adidaşi. Au fost recuperaţi de salvamontişti

Trei turişti care au plecat pe munte în pantaloni scurţi şi adidaşi au fost recuperaţi de salvamontiştii şi jandarmii montani din judeţul Alba. Aceştia nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

  • Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Roşia Montană au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă seara, în zona Poarta Zmeilor, Sălciua şi Poiana Şipote pentru a recupera trei bărbaţi care s-au rătăcit, a transmis, duminică, Jandarmeria Română.

Solicitarea a venit din partea unui bărbat din judeţul Cluj, care a sesizat jandarmii că este împreună cu încă două persoane şi au nevoie de ajutor pentru a se putea întoarce de pe traseul montan pe care îl parcurgeau.

„Bărbaţii, în vârstă de aproximativ 23 de ani, au vrut să parcurgă un traseu montan, nefiind prima experienţă de acest gen, dar pe fondul lăsării întunericului, şi echipamentului neadecvat zonei în care se aflau, aceştia fiind îmbrăcaţi nepotrivit ( pantaloni scurţi şi adidaşi) nu şi-au mai putut continua drumul”, transmit reprezentanţii Jandarmeriei.

Un echipaj de jandarmerie împreună cu cinci membri din cadrul Serviciul Public Judeţean Salvamont Alba, au ajuns în zona indicată, şi i-au recuperat pe cei trei turişti.

 

Comenteaza