Tren de marfă deraiat. Era încărcat cu motorină

Tren de marfă deraiat. Era încărcat cu motorină
Un tren de marfă încărcat cu motorină a deraiat miercuri dimineaţa pe raza judeţului Cluj.

Potrivit romaniatv.ro, trenul circula pe relaţia Câmpia Turzii - Cluj-Napoca, iar din cauza unor scurgeri de combustibil există riscul producerii unei explozii. Din fericire, în zonă nu există gospodării. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat pentru Mediafax că s-au răsturnat trei vagoane, unul fiind poziţionat perpendicular pe şinele de cale ferată.

"Din două vagoane răsturnate s-au constatat scurgeri de combustibil, dar s-a reuşit să se oprească scurgerea, iar la cel de-al treilea vagon se intervine pentru oprirea scurgerii motorinei. Nu există pericol de explozie. ISU Cluj a deplasat la locul intervenţiei două autospeciale. Trafiul feroviar este blocat pe ambele sensuri între Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii", a spus Biriş.

El a precizat că trenul marfar avea în componenţă 18 vagoane încărcate cu diverşi combustibili.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a declarat că în urma deraierii marfarului au fost afectate două trenuri locale de călători.

"Am luat măsuri şi asigurăm transbordarea călătorilor cu autobuze la Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii pentru a-şi putea continua drumul, iar pentru navetişti le punem la dispoziţie garnituri de tren de la Cluj spre Boju. La locul deraierii se intervine pentru ridicarea vagoanelor", a spus Brânzan.

Din cauza deraierii acestuia, circulația feroviară între cele două municipii a fost întreruptă la km 194, la intrarea în stația Valea Florilor.

Comenteaza