Tricolorul românesc, arborat, pentru al 20-lea an consecutiv, pe vârful Moldoveanu

Tricolorul românesc, arborat, pentru al 20-lea an consecutiv, pe vârful Moldoveanu
O echipă de militari din Sfântu Gheorghe a urcat steagul românesc pe cel mai înalt vârf din țară - vârful Moldoveanu (2544 m) din masivul Făgăraș.

Această ascensiune a devenit o tradiție pentru militarii din cadrul Batalionului 22 Vânătorii de Munte "Cireșoaia" din Sfântu Gheorghe, care, începând din 1996, au escaladat în fiecare an acest vârf, pe diferite trasee, pentru "a aduce un omagiu gloriei vânătorilor de munte", a precizat Comandantul Batalionului, colonelul Gabriel Moglan, relatează agerpres.ro.

"Anul acesta este unul aniversar atât pentru istoria vânătorilor de munte (100 de ani de la înființare-3 noiembrie 1916), cât și pentru tradiția batalionului (20 de ani de la prima ascensiune pe vârful Moldoveanu - 1996-2016). În perioada 28-30 octombrie 2016, o echipă de alpiniști din cadrul batalionului, dând dovadă de un profesionalism ridicat și o ambiție peste limită, a înfruntat greutățile aferente unor condiții meteorologice nefavorabile și, urmare a unui efort fizic și psihic deosebit, a reușit să arboreze drapelul sfânt al patriei pe 'reduta' Moldoveanu", se arată în documentul citat.

Întreaga activitate a fost organizată și condusă de maiorul Mihai Liviu Gaiță, unul dintre inițiatorii acțiunii, care a fost însoțit de căpitanul Mihai Stan, plutonierul major Petre Neagu, plutonierul Emilian Deac, sergenții majori Pavel Sergiu, Bobeș Marius și Bularca Teofil, soldații și gradații profesioniști Marin Alexandru, Jitea Marian, Știrbu Ionuț, Mogoș Marius și Nagy Szilard.  

Militarii au ajuns pe vârful Moldoveanu pe traseul Stâna din Valea Rea (Stâna lui Burnei)-Valea Zbuciumatu-Curmătura Pojarnei-Lacurile Galbena-Creasta Scarisoara-Vf. Galbena-Curmătura Moldoveanului-Vf. Piscul Roșu-Vf. Moldoveanu-Vf. Viștea Mare-Iezerul Valea Rea-Valea Rea-Stâna din Valea Rea (Stâna lui Burnei).

Fotografiile realizate cu ocazia acestei acţiuni au fost furnizate de Biroul de presă al Batalionului "Cireșoaia".

 

Comenteaza