Tricouri "Enjoy Cocaine", la Librăria Universităţii: 20.000 de lei amendă de la Protecţia Consumatorilor VIDEO

Tricouri
Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au identificat comercializarea unor tricouri, ambalate în doze, pe care este inscriptionat mesajul "Enjoy Cocaine", la Librăria Universităţii. Sancţiunea emisă este de 20.000 de lei.

"Prin promovarea unor astfel de produse, consumatorii sunt indusi în eroare cu privire la "efectele benefice" ale consumului de substanţe stupefiante. Mai mult produsul este comercializat prin intermediul unor unităţi, care prin specificul lor au menirea de a educa consumatorii.

Totodată atât sloganul regăsit pe ambalaj şi produs, cât şi forma ambalajului, reproduc o parte din însemnele grafice ale unei companii ce comercializeaza băuturi răcoritoare, ceea ce inoculează ideea consumului de substanţe interzise", se arată într-un comunicat al CJPC Cluj.

Pentru comportamentul incorect manifestat în relaţia cu consumatorii, operatorul economic a fost sancţionat contraventional cu amendă în valoare de 20.000 lei.

Inspectorii CJPC au sesizat Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj în vederea luării măsurilor care se impun pentru a preîntâmpina promovarea unor astfel de îndemnuri.

 

Comenteaza