Trotinetă vs. bus pe Fabricii

Trotinetă vs. bus pe Fabricii
| Foto: Facebook - Info Trafic Cluj

Şoferii care conduc autobuze sau camioane spun că unii trotinetişti conduc periculos de aproape de autovehiculele de mare gabarit, iar ei îi simt adesea ca pe "un junghi între coaste". 

Pe grupul de Facebook Info Trafic Cluj a fost publicată o fotografie cu un accident care a avut loc pe strada Fabricii din Cluj-Napoca în care a fost implicat un autobuz CTP şi un trotinetist.

Comentariile la accidentul de pe Fabiricii, unde a intervenit şi un echipaj de Ambulanţă, aduc în atenţie faptul că cel mai des regulile de circulaţie sunt ignorate de cei care circulă cu trotinetele în Cluj.

Unii spun că trotinetiştii circulă des şi pe contrasens cu trotineta pe pista de biciclişti, iar alţii se plâng că atât cei care circulă cu trotinetele, cât și bicicliștii adesea circulă pe trotuar. "Slalom printre pietoni, că doar, nah, e țara lui Papură Vodă! Atâta vreme cât trebuie să respecte niște reguli de circulație (semafoare) și bun simț, școală trebuie să scrie pe ei sau cu doiu (pe jos)!"

Un alt şofer povesteşte o experienţă pe care a avut-o cu un trotinetist în timp ce conducea un camion cu semiremorcă în Cluj. "Câte un trotinetist de-ăsta e "donator de organe" atenție pt hateri, nu toți! Mergeam cu camion cu semiremorca pe un drum aglomerat din acest oraș*****, un trotinetist ma ajuns din urmă și al dracu doar paralel cu mine stătea.

La un moment dat nu îl mai vedeam în oglinzi, dar îl simțeam că e acolo unde nu trebuie (ca un junghi între coaste) sa fie tot tacâmul un conducător auto vrând să vireze stânga se încadrează de parcă ar fi fost cu gabarit depășit și intră pe banda 1 din banda 2, îmi taie calea, eu să-l evit ori trăgeam dreapta de volan (spațiul benzii îmi permitea) ori frânam, am ales frâna, simțeam junghiul cu trotineta in dreapta mea... A ales acest risc trotinetistul, când trotuarul era la fel de larg ca banda 1, și nu îl încurca nimeni!".

Totuşi, oamenii spun că ceea ce îl încurca este de fapt chiar legea, care prevede că nu are dreptul să circule pe trotuar. "Dacă conduci, ar trebui să cunoști legea. Logica e una, legea e alta uneori", a comentat un alt clujean întâmplarea. 

Comenteaza