Foto Trotuarele din Cluj ocupate de mașini, pericol pentru pietoni. Mămică: "Este inadmisibil să nu pot să mă duc cu căruciorul pe trotuar"

O mămică din Cluj-Napoca acuză faptul că este nevoită să circule cu copilul ei în cărucior pe carosabil deoarece trotuarele sunt ocupate în totalitate de mașini parcate.

Cluj-Napoca, ca oricare alt oraș mare din lume, devine din ce în ce mai sufocat de mașini. O clujeancă o publicat pe o rețea de socializare mai multe fotografii care reflectă această realitate.

Clujeanca acuză faptul că pe strada Câmpeni din Cluj-Napoca sunt foarte multe mașini parcate pe trotuar, iar acest lucru îi împiedică pe pietoni să circule, fiind nevoiți să se deplaseze pe carosabil.

"Cu toată stima și cu tot respectul. Mi se pare inadmisibil să nu pot să mă duc cu căruciorul cu fetița mea pe trotuar, fiind obligată să circul pe stradă (existând riscuri de accidente). Înțeleg că este spital în zona asta, dar există PARCĂRI!. Și eu am copil mic și mereu când a fost cazul nefericit să ajungem la spital am lăsat mașina într-un loc regulamentar pentru parcare. Și să nu mai zic că sunt oameni care parchează aici și ei merg și se plimbă prin oraș", a scris o mămică pe rețelele de socializare.

Legislația rutieră spune că mașinile pot fi parcate pe trotuar doar dacă indicatoarele și marcajele din zonă permit asta și dacă după parcarea mașinii lățimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziția pietonului este de cel puțin un metru.

Comenteaza