Tudor Giurgiu, atac la autorităţile oraşului: "Nu putem vorbi de Cluj Capitală Europeană 2020 fără o viziune coerentă pe termen lung în cultură"

Tudor Giurgiu, atac la autorităţile oraşului:
O sală arhiplină a aşteptat, luni seara, de la ora 21.00, proiecţia filmului care a primit premiul Oscar pentru cea mai bună peliculă străină, "Într-o lume mai bună", regizat de Susanne Bier şi difuzat la Casa de Cultură a Studenţilor.

Înainte de toate, publicul şi-a cumpărat bilete cu 10 lei iar fondurile, care s-au strâns din banii de pe tichete, câteva sute de euro, vor merge în proiectul de refaţadizare şi reconsolidare a Palatului Banffy de la Cluj care adăposteşte Muzeul Naţional de Artă, în cadrul proiectului "Împreună pentru muzeu". Aşa cum se ştie, TIFF susţine proiectul şi în fiecare ediţie rulează o proiecţie în urma căreia fondurile strânse sunt donate Muzeului. În faţa unei săli arhipline au vorbit despre situaţia Muzeului Tudor Giurgiu, directorul TIFF şi Călin Stegerean, directorul muzeului.

"Mă bucur că sunteţi aici cu noi. Este revoltător ce se întâmplă cu instituţiile de cultură clujene în afara TIFF-ului. Lucrurile sunt departe de cum ar trebui să fie. Instituţiile trebuie să aibă directorate permanente, cu viziuni pe termen lung. Ce se întâmplă acum e o picătură într-un ocean dar e tributul nostru, pe care îl dăm în fiecare an, acestui Muzeu unde e Meeting Point-ul TIFF. Nu putem vorbi de Cluj Capitală Europeană 2020 fără o viziune coerentă pe termen lung legată de cultură, indiferent de domeniul culturii. Ca să şi glumesc, spun că ne-a trebuit 10 ani să renovăm Republica probabil că ne va trebuie 10 ani ca să o facem şi cu Muzeul de Artă" a spus Tudor Giurgiu publicului.

Comenteaza