Tudorel Toader anticipează concluziile raportului MCV: Va fi unul echilibrat, obiectiv

Tudorel Toader anticipează concluziile raportului MCV: Va fi unul echilibrat, obiectiv
Raportul MCV intermediar de parcurs va fi unul echilibrat, obiectiv, care să constate evoluţiile în îndeplinirea fiecărei recomandări, a anunţat, miercuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după întrevederea cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans.

Printre temele discutate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans, a fost cea a evoluţiilor înregistrate în îndeplinirea recomandărilor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

"Aceasta şi în aşteptarea faptului că urmează să fie redactat şi publicat raportul intermediar privind stadiul îndeplinirii fiecăreia dintre cele 12 recomandări ale MCV-ului. În urma discuţiilor, după ce am prezentat fiecare recomandare, conţinutul acestora, ceea ce s-a realizat de către toţi factorii implicaţi şi ştim cu totii că mai avem de realizat, personal, exprim convingerea că va fi un raport de parcurs de parcurs intermediar, un raport echilibrat, obiectiv, care să constate respectivele evoluţii în îndeplinirea fiecăreia dintre cele 12 recomandări", a declarat, miercuri, Tudorel Toader.

În septembrie, reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au întâlnit cu experţii Comisiei Europene aflaţi în misiune de evaluare în cadrul MCV.

„Experţii Comisiei Europene au manifestat un interes faţă de gradul de asumare a independenţei de către magistraţi, precum şi asupra gradului de îndeplinire a recomandărilor formulate în Raportul MVC din ianuarie 2017, subliniind eforturile şi rezultatele obţinute până în prezent de România", a arătat atunci CSM.

Concluziile comisiei de experţi urmează a fi inserate într-un raport ce va fi întocmit până la finele anului 2017.

 

Comenteaza