Tudose: Este obligatorie implementarea unui sistem de alertă pe telefon, prin SMS

Tudose: Este obligatorie implementarea unui sistem de alertă pe telefon, prin SMS
Premierul Mihai Tudose a anunţat că va începe implementarea unui sistem de alertă prin reţelele de telefonie mobilă pentru ca cetăţenii să poată primi informaţii prin sms atunci când există un pericol în zona în care se află.

"Sunt toate autorităţile în alertă. Săptămâna viitoare este obligatorie implementarea unui sistem de alertă prin reţelele de telefonie mobilă pe fiecare zonă. Cine e în zona de acoperire pe zona în pericol, să primească automat această alertă pe telefonul mobil. Dacă am văzut în filme, poate fi şi implementat", a declarat premierul Mihai Tudose la Antena 3.

Premierul a precizat că a solicitat ajutorul armatei pentru a elibera drumurile.

"Este o tragedie. Se face tot ceea ce e omeneşte posibil de autorităţile statului pentru a restaura liniştea şi ordinea în ţara. Doamna ministrul Carmen Dan coordonează centrul de criză de la Bucureşti, toate autorităţile sunt în alertă. Sunt opt decese. Armata a reacţionat rapid la solicitarea de ajutor, participă la misiuni de dejagare a drumurilor, a căilor ferate. Tot ce înseamă forţele ISU, Jandarmerie şi Armată participă la înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice. S-au luat măsuri, se înlocuiesc locomotivele electrice cu cele disel, partea electrică e la pământ. La Bistriţa-Năsăud, spitalul judeţean merge pe generator", mai spus Tudose.

Premierul a precizat că la unităţile medicale din toate zonele afectate medicii au venit la serviciu din proprie iniţiativă. "Au venit toţi singuri la serviciu pentru a salva vieţi".

Opt persoane au murit şi 67 au fost rănite în urma furtunilor violente din vestul ţării.

Comenteaza