Primele două cazuri confirmate cu tulpina braziliană în România

Primele două cazuri confirmate cu tulpina braziliană în România

Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului în România. Este vorba despre doi bărbați din capitală, de 38 și 57 de ani, anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

Tulpina braziliană este foarte contagioasă și ar aduce risc de infectare și pentru persoanele care au trecut prin boală, undeva la 67%, spun medicii. 

„Institutul Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul INSP, citat de Digi24. 

Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. „Sursa nu poate fi precizată”, menționează INSP.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi. Pentru ambele cazuri este în desfăşurare ancheta epidemiologică.

În urmă cu 3 zile, au fost anunțate și primele două cazuri din România confirmate cu varianta sud-africană a coronavirusului, iar cea din Marea Britanie circulă de ceva vreme printre români. 

Comenteaza