Tumoare care i-a afectat pacientului principala venă din corp, operată în premieră la Cluj VIDEO

Tumoare care i-a afectat pacientului principala venă din corp, operată în premieră la Cluj VIDEO
Încă o operaţie în premieră la Cluj-Napoca. O echipă de medici clujeni i-au extirpat unui bărbat în vârstă de 65 de ani o tumoră malignă care a afectat o parte din vena cavă, principala venă a corpului uman. Operaţia a fost una dificilă, pentru că bărbatul suferea de o mulţime de afecţiuni, motiv pentru care fusese refuzat deja de două spitale din România.

Pacientul a ajuns la Cluj-Napoca într-o stare extrem de gravă, după ce medicii din Craiova şi Bucureşti au refuzat să îl treteze, pe motiv că tumorea, de 7 cm, este inoperabilă.

"A trebuit să-l ţin o săptămână întreagă să-i dau în fiecare zi sânge ca să-l aduc la peste 10 grame de hemoglobină ca să pot să-l operez", a menţionat chirurgul urolog Mihai Lucan

Simptomele, spune bărbatul, au debutat acum 2 luni cu dureri mari în zona spatelui.

"Acum 2 luni de zile m-am trezit din somn, la 3 dimineaţa, cu dureri de spate. Nu mai puteam", a precizat pacientul.

După acest episod, copiii bătrânului de 65 de ani au făcut tot posibilul pentru ca tatăl lor să fie operat, dar au primit câteva refuzuri din partea medicilor din Cariova şi din Bucureşti.

"După investigaţiile făcute la spitalul din Craiova s-a identificat o tumoră, dar inoperabilă şi prin urmare ca şi copii am fost puţin disperaţi. La Bucureşti ne-am dus tot încrezători, numai că dezamăgirea a fost când ne-am întors acasă", a menţionat Mirela Sârbu, fiica pacientului.

Bătrânul de 65 de ani are numeroase probleme de sănătate, de o gravitate ridicată, a dezvăşuit Mihai Lucan, medicul chirurg care a coordonat operaţia.

"Are inedficienţă renală, are diabet zaharat şi este insulino dependent, are afectarea vederii din cauza diabetului zaharat, deci este un bolnav extrem de grav", a explicat Mihai Lucan.

Operaţia a fost efectuată de mai mulţi medici, printre care şi un chirurg plastician şi unul chirurg vascular. Intervenţia a durat 2 ore şi jumătate. Bărbatul este acum în afara oricărui pericol, dar rămâne internat la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Călin FEDELEŞ

 

Comenteaza