Tumoare de 18 kilograme, extirpată la Cluj VIDEO

Tumoare de 18 kilograme, extirpată la Cluj VIDEO
O femeie din Alba care are o tumoare abdominală ce cântăreşte 18 kilograme va fi operată, în cursul zilei de astăzi, de către o echipă de medici a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de profesorul Mihai Lucan, care afirmă că intervenţia este una complicată şi va dura câteva ore.

UPDATE - Click pe fotografie pentru imagini video şi declaraţii

Şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Mihai Lucan, a declarat că tumoarea este una dintre cele mai mari pe care a întâlnit-o în viaţa sa şi nu se ştie dacă este benignă sau malignă.

"Vom extirpa o tumoare abdominală gigant cu o greutate de 18 kilograme la o femeie de 71 de ani. Tumoarea are, probabil, ca punct de plecare zona genitală şi cântăreşte un sfert din greutatea corporală a pacientei. Se întinde de la inimă până la pelvis. E una dintre cele mai mari pe care am întâlnit-o în viaţa mea, nu ştim dacă e benignă sau malignă şi nu ştiu dacă operaţia se va termina numai cu scoaterea tumorii sau presupune şi extirparea altor organe. Operaţia e complicată, pot apărea probleme la o asemenea operaţie", a spus Lucan.

Acesta a afirmat că pacienta s-a prezentat la medic adusă de fiica sa, pentru că "mergea foarte greu şi nu putea să îşi lege şireturile".

Maria Nistor, pacienta care va fi operată, a spus că a simţit cum îi creşte burta din luna noiembrie a anului trecut şi că a început să aibă dureri.

"De la Crăciun au început durerile şi am vorbit cu fiica mea şi am venit la medic şi mi s-a spus că trebuie să mă operez. Am emoţii legate de operaţie, dar cu ajutorul lui Dumnezeu sper să mă fac bine", a spus femeia, care locuieşte în comuna Galda de Jos, judeţul Alba.

Operaţia va fi realizată de o echipă de patru medici şi va dura câteva ore.

 

Etichete
Comenteaza