Tunisian din Cluj suspectat că era membru Al-Qaeda, expulzat din România

Tunisian din Cluj suspectat că era membru Al-Qaeda, expulzat din România
Un tunisian căsătorit în Cluj Napoca a fost expulzat de autorităţile române pe motiv că era adept al temutei organizaţii teroriste al-Qaeda. În replică, soţia lui Hassine Mohamed Amine, susţine că soţul ei era un om paşnic, preocupat de familie şi de copilul lor de opt luni şi că nu crede că acesta se ocupa cu obţinerea de fonduri pentru sponsorizarea reţelei teroriste.

Hassine Mohamed Amine a fost ridicat din faţa unui bloc din cartierul Zorilor, din Cluj Napoca, de trupele antiteroriste de la Serviciul Român de Informaţi şi de la DIAS. Scena capturării tunisianului pare desprinsă dintr-un film de acţiune. Soţia acestuia, Angela Hassine, poveşte că vineri seara a mers cu soţul ei şi cu copilul de opt luni în vizită la o mătuşă.

"Când am ieşit din scară mascaţii au sărit direct pe noi, din toate colţurile au venit mascaţii. Era ca în filme. Au venit şi agenţi în civil de la Securitate. Soţului meu i-au pus rapid cătuşe şi l-au urcat în dubă", povesteşte Angela Hassine.

Tânărul tunisian, în vârstă de 30 de ani, este acuzat de SRI că "desfăşura o serie de activităţi care constituiau riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. Acesta era adept al ideologiei extremist-teroriste, a iniţiat şi permanentizat legături cu elemente radicale aflate în exteriorul României, acţionând activ pe linia promovării în ţara noastră a unor idei şi materiale propagandistice, inclusiv în mediul virtual, în favoarea unei mişcări cu orientare extremist-teroristă, afiliată ideologiei al-Qaeda. În acest caz, a fost preocupat să dezvolte în România capacităţi de prozelitism şi radicalizare a unor coreligionari".

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri expulzarea de urgenţă a cetăţeanul tunisian Hassine Mohamed Amine. Acesta a primit o interdicţie de a mai intra în România pentru o perioadă de cinci ani.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI.

Comenteaza