Tunisian exmatriculat de la facultate în Cluj, expulzat din România

Tunisian exmatriculat de la facultate în Cluj, expulzat din România
Un tunisian venit la şcoală în Cluj şi exmatriculat între timp a fost expulzat din România. Cel care-l găzduia a fost amendat cu 2.000 de lei.

Tunisianul a fost depistat de poliţiştii de la Serviciul pentru Imigrări Cluj "în baza unor informaţii deţinute", după cum arată purtătorul de cuvânt Adriana Vornicu. Aceştia au găsit ieri un cetăţean din Tunisia în vârstă de 27 ani, care a fost exmatriculat de la o universitate. Poliţiştii au emis, pe numele acestuia, o decizie de returnare de pe teritoriul României prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile. Tânărul a fost totodată amendat cu 1.200 de lei iar găzduitorul cetăţeanului tunisian a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru „facilitarea, sub orice formă, a şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României".

"Inspectoratului General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni, pentru combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României", spune Vornicu. "Contăm pe respectul acestora faţă de legislaţia în domeniul migraţiei".

Comenteaza