Turist în Thassos. La ce să te aştepţi?

Turist în Thassos. La ce să te aştepţi?
| Foto: etalontravel.ro

Valentin, un turist român, a plecat cu maşina în Grecia: a aşteptat 5 minute la rând, la graniţă şi nu a fost testat pentru COVID. În insula Thassos nu sunt mulţi turişti: este ocupată în proporţie de 30%. Localnicii respectă regulile de igienă şi distanţare fizică.

Ne-am dori să mergem la mare în Grecia, dar ne este frică de aglomeraţie? Valentin Ghiorghiu, un tânăr din Iaşi, îşi face vacanţa în insula Thassos şi ne spune la ce să ne aşteptăm. 
 
Spune că a plecat cu maşina şi a condus mai bine de 24 de ore. La graniţă spune că a avut noroc: a aşteptat doar 5 minute la rând şi nu a fost testat pentru COVID. Pe plajă, la taverne şi în magazine personalul poartă mască sau viziere şi au mănuşi. 
 
Dezinfectant este peste tot: pe plajă, la toalete şi în taverne. Dacă ne imaginam că plaja ar fi plină, realitatea arată că plaja, de fapt, e mai mult... goală, aşa că Valentin spune că se simte în siguranţă. Pentru că nu e aglomeraţie şi se poate bucura de vacanţă.
 
„Aş putea zice câteodată că am închiriat insula doar pentru mine. E mult mai safe, e puţină lume. Comparativ cu anul trecut, dacă e ocupată în procent de 30% insula, e bine”, a spus Valentin Gheorghiu pentru Mediafax.

Patru turişti au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus pe insula Thassos, una din cele mai populare destinaţii turistice din Grecia pentru români. Persoanele infectate au fost depistate la controalele de la vamă, la care sunt supuşi cei care ajung în ţară.

Naţionalitatea celor depistaţi nu este cunoscută, iar presa elenă speculează că aceştia ar putea fi bulgari sau sârbi. Toţi cei patru turişti infectaţi erau asimptomatici şi au fost transferaţi al un hotel destinat carantinei.

Autorităţile din Grecia au mai confirmat un caz de COVID-19 pe insula Naxos, un medic grec, care a ajuns în insulă din Marea Britanie via Serbia, mai scrie Mediafax.

Comenteaza