Turist rănit după ce a fost surprins de o avalanşă în Masivul Bucegi. Bărbatul a fost recuperat de salvamontişti

Turist rănit după ce a fost surprins de o avalanşă în Masivul Bucegi. Bărbatul a fost recuperat de salvamontişti
Un turist din Bucureşti a fost rănit, duminică, după ce a fost surprins de o avalanşă pe Valea Bucşoiului din Masivul Bucegi. Jandarmii montani şi salvamontiştii l-au recuperat pe bărbat, în urma unei acţiuni care a durat peste trei ore.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, Leonard Dragomirescu, bărbatul are fracturi la picioare, un traumatism la bazin şi excoriaţii la faţă.

Turistul a fost coborât pe o targă de pe munte, până într-o zonă unde a putut urca o ambulanţă SMURD, fiind apoi preluat de echipajul medical şi dus la spital.

Turist de 37 de ani din Bucureşti a fost rănit, duminică, după ce a fost surprins de o avalanşă pe Valea Bucşoiului din Masivul Bucegi, prietenii de care acesta era însoţit şi care au cerut ajutorul salvamontiştilor spunând că bărbatul se află în stare "destul de gravă" şi nu se poate deplasa.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, bărbatul a urcat pe munte însoţit de alte trei persoane, însă a fost singurul surprins de avalanşă.

La operaţiunea de recuperare a turistului au participat echipe formate din opt jandarmi montani şi opt salvamontişti.

În această perioadă a anului toate traseele montane din Masivul Bucegi sunt închise, cei care urcă riscând fie să fie surprinşi de avalanşă, fie să rămână blocaţi, avertizează salvamontiştii.

Etichete
Comenteaza