Turiști clujeni, blocați la Padiș din cauza zăpezii

Turiști clujeni, blocați la Padiș din cauza zăpezii
| Foto: Salvamont Bihor

Ninsoarea din noaptea de sâmbătă spre duminică i-a împiedicat pe turiști să coboare din stațiune.

Proprietarul unei pensiuni din staţiunea Padiş a scris, duminică dimineaţă, într-o postare pe Facebook, că mai mulţi turişti cazaţi nu au putut pleca cu maşinile deoarece drumul nu este utilizabil, fiind blocat de zăpada căzută, aşezată într-un strat de peste 40 de centimetri.

Potrivit şefului de secţie, în prezent nu mai ninge, iar stratul de zăpadă depăşeşte pe alocuri 30 de centimetri.

"E o zăpadă udă, plină cu apă, nu e pufoasă. Ceea ce înseamnă că e foarte greu să o degajezi, iar înaintarea maşinii este destul de lentă. După ce îndepărtăm zăpada, suntem obligaţi să dăm cu sare.

Noi am pornit din Beiuş, dar deszăpezirea o facem pe o lungime de 16 kilometri, mai avem doi kilometri pe urcare până la Cabana Padiş. Utilajul acţionează. Noi oricum interveneam, şi dacă nu erau turişti. Când e polei, zăpadă de chiar de 5 - 10 centimetri, tot timpul se curăţă drumul.

Dar a apărut această schimbare de temperatură, care a transformat ploaia în zăpadă, şi fiind cantităţi mari, a devenit o problemă. Iar acum nu sunt temperaturi negative, sunt zero grade, cum e mai greu. Dacă ar fi fost minus cinci, ar fi fost mult mai uşor", a precizat Ioan Sabău.

Potrivit acestuia, traficul spre staţiunea Padiş nu este mare în această perioadă, fiind extra-sezon, însă în week-end sunt mai mulţi turişti care ajung în zonă.

Într-o pensiune din Padiş sunt cazaţi şase turişti, din care doi din Ungaria şi patru din Cluj, iar într-o altă pensiune învecinată se află alţi şase, care cu toţii aşteaptă deblocarea drumului.

Comenteaza