Turişti rătăciţi în zona Beliş. Furtuna a îngreunat misiunea de salvare

Turişti rătăciţi în zona Beliş. Furtuna a îngreunat misiunea de salvare
Cinci turişti, care s-au pierdut între Valea Someşului Cald şi Valea Rea, au fost salvaţi aseară de jandarmii montani clujeni. Furtuna şi zonă inaccesibilă mijloacelor auto au îngreunat misiunea jandarmilor.

Conform Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, aseară, în jurul orei 20, s-a primit un apel de urgenţă prin care, un turist a transmis că se află împreună cu un grup de patru persoane undeva între Valea Someşului Cald şi Beliş- Fântânele. Din spusele acestuia, de mai bine de opt ore, ei nu au reuşit să găsească puncte de reper care să-i aducă pe un traseu sigur. A început o ploaie torenţială puternică, cu descărcări electrice şi vizibilitate redusă, aşa încât s-au decis să ceară sprijin autorităţilor.

Subofiţerul de serviciu le-a transmis să rămână într-o zonă cu semnal pentru telefonul mobil, iar ulterior s-a luat legătura cu Postul de Jandarmi Montan Beliş-Fântânele.

După aproximativ o oră şi jumătate de mers prin furtună, jandarmii au reuşit să-i localizeze pe cei cinci turişti rătăciţi într-o zonă inaccesibilă pentru mijloace auto, între Valea Someşului Cald şi Valea Rea.

Grupul de excursionişti: trei bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 70 de ani, a fost dus în siguranţă la Postul de Jandarmi Montan Beliş-Fântânele.

 

Etichete
Comenteaza