TVR Cluj scoate din grila postului public emisiunea lui Andrei Marga

TVR Cluj scoate din grila postului public emisiunea lui Andrei Marga

Va fi scoasă din grila TVR Cluj emisiunea „Dialoguri cu Andrei Marga”, ca urmare a declarațiilor sale cu privire la războiul din Ucraina, pentru a nu compromite imaginea postului naţional cu declaraţiile profesorului, care "contravin politicii externe a Statului Român". 

Emisiunea „Dialoguri cu Andrei Marga” a fost difuzată de peste 10 ani pe postul TVR Cluj şi i-a oferit fostului ministru o platformă pentru promovarea ideilor. După declaraţiile fostului ministru cu privire la războiul din Ucraina, emisiunea va fi scoasă din grila TVR Cluj. 

„În contextul declarațiilor făcute în spațiul public, care contravin fundamental cu linia de politică externă a Statului Român, chiar dacă dânsul este un erudit profesor, nu mai putem să păstrăm emisiunea Dialoguri cu Andrei Marga în grila TVR Cluj”, a precizat directorul TVR Cluj, Alin Gelmărean, citat de adevarul.ro

Emisiunea care avea ca invitat permanent pe fostul ministru Andrei Marga va ieși din grila de toamnă a TVR Cluj. Gelmărean precizează că prezența lui Marga într-o emisiune a postului teritorial de televiziune ar contravine cu Legea 41 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune,  cu regulamentele interne ale postului, dar și cu menirea postului public de televiziune. „Se încalcă legea deoarece în esență declarațiile dânsului contravin politicii externe a Statului Român”, a precizat Gelmărean. 

Decizia a fost luată la nivelul conducerii TVR, nu a fost doar decizia TVR Cluj. "Am luat cea mai bună de decizie pentru postul public de televiziune”, a mai precizat Gelmărean.

MAE român a considerat declarațiile lui Andrei Marga drept „inacceptabile” și „în flagrantă contradicție cu poziția oficială a României față de agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, precum și cu principiile fundamentale de drept internațional care guvernează relațiile internaționale în prezent”.

loading...
Comenteaza