UBB ar putea scoate postul de rector la concurs

UBB ar putea scoate postul de rector la concurs
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a demarat procedura de informare şi de organizare a referendumului universitar pentru stabilirea modului prin care urmează să fie ales rectorul instituţiei.

Referendumul de la nivelul universităţii clujene se va desfăşura în conformitate cu prevederile unui Ordin al Ministrului Educaţiei şi cu Legea Educaţiei şi va avea loc în 20 iunie, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Biroul de Imagine al UBB.

La referendum vor putea vota toate cadrele didactice şi cercetătorii din cadrul UBB, angajate cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, dar şi reprezentanţii studenţilor din senatul universitar şi din consiliile facultăţilor.

Persoanele care vor vota vor avea de ales una dintre cele două opţiuni enunţate de Legea Educaţiei, cu privire la modalitatea de alegere a rectorului: pe bază de concurs public, respectiv pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal.

Dacă primul referendum nu va fi validat, în caz că nu vor participa cel puţin jumătate plus unu din persoanele cu drept de vot, va fi organizat un al doilea referendum, în 24 iunie. Rezultatele vor fi anunţate în maxim două zile de la încheierea procedurii de vot.

În mediul academic al UBB vor fi organizate mai multe acţiuni de informare şi de dezbatere a organizării referendumului şi a implicaţiilor acestuia, conform comunicatului citat.

 

Comenteaza