UBB, evaluată în Germania

UBB, evaluată în Germania
Universitatea “Babeş-Bolyai” va fi evaluată internaţional de Institutul pentru Acreditare, Certificare şi Asigurare a Calităţii (ACQUIN) din Bayreuth (Germania).
Condiţiile în care poate fi făcută acreditarea de către ACQUIN vor fi examinate în 16 şi 17 august de o delegaţie a universităţii clujene, din care fac parte rectorul Andrei Marga şi prorectorul Andrei Mărcuş. Amintim, decizia de evaluare internaţională a universităţii a fost luată de Senatul UBB. Institutul ar urma să analizeze toate programele universităţii clujene, în vederea acreditării internaţionale. Universitatea a mai fost acreditată internaţional în anii 2000, 2001 şi 2002.

Marga se întâlneşte cu laureaţii premiului Herder

Rectorul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Andrei Marga, este unul dintre participanţii la reuniunea laureaţilor Herder, care începe, duminică, în oraşul austriac Siggen. Întrunirea laureaţilor Herder include conferinţe şi dezbateri pe teme actuale ale culturii europene şi se încheie în 17 august.

Marga a primit premiul Herder în 2006. Astfel de distincţii au obţinut, din 1963 - când a fost înfiinţat premiul internaţional -, Tudor Arghezi, Zaharia Stancu, Nichita Stănescu, Ana Blandiana, Adrian Marino sau Constantin Noica. Premiul Herder a fost instituit de Fundaţia Alfred Toepfer în 1963, în onoarea filosofului, poetului, teoreticianului şi criticului german Johann Gottfried von Herder.

Comenteaza