Udrea: "Sentința din dosarul Gala Bute e o mascaradă"

Udrea:
Fostul deputat Elena Udrea a declarat că decizia judecătorească nu este o nedreptate, ci un abuz, iar banii care i se impută reprezintă toate sumele menţionate în dosarul Gala Bute, şi anume contravaloarea promovării României prin acest meci.

„Eu nu spun că sentinţa este o nedreptate, sentinţa este un abuz. Cred că dacă nu ar fi făcut această mascaradă de doi ani de zile, care se numeşte procesul Gala Bute, se putea da aceeaşi sentinţă, cu aceeaşi condamnare încă din aprilie sau din februarie 2015.

Au fost audiaţi timp de doi ani de zile 67 de martori, nici unul nu numai că nu mă acuză cu ceva, dimpotrivă, toţi contrazic declaraţiile celor doi denunţători din dosar, Topoliceanu şi Anastasia. Toţi cei care au dat declaraţii împotriva mea au primit cu suspendare sau pedepse derizorii, cei care nu au fost de acord să dea declaraţii împotriva mea au primit cu executare”, a spus Udrea, la România TV.

Instanţa supremă a condamnat-o marţi, în dosarul “Gala Bute”, pe fostul ministru al dezvoltării regionale la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, Udrea fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Comenteaza