Uioreanu Jr, evaluat în arestul IPJ VIDEO

Uioreanu Jr, evaluat în arestul IPJ VIDEO
Şase profesori de la Liceul de Coregrafie, împreună cu diriginta lui Alexandru Uioreanu, elev al acestui liceu, s-au dus luni la arestul IPJ Cluj pentru a-l ajuta pe tânăr să-şi încheie situaţia şcolară.

Alexandru Uioreanu avea situaţia neîncheiată la şase materii, respectiv la Engleză, Franceză, Economie, Tehnologia Informaţiei, Arta Actorului şi Educaţie Muzicală. La Franceză, tânărul are doar o notă de 2 astfel că, pentru a nu rămâne corigent ar trebui să ia cel puţin nota 8.

Uioreanu Jr. are numeroase absenţe, situaţie care se regăseşte şi în numărul mic de note pe care le are la materiile de semestrul trecut.

Directorul Liceului de Coregrafie "Octavian Stroia", Marius Loga, a spus că tânărul Uioreanu s-a transferat de la Liceul "Lucian Blaga" în luna mai a anului trecut şi mai are două corigenţe, una la Limba şi Literatura Română şi una la Geografie. "Alexandru Uioreanu i-a cerut procurorului să îi admită testarea în arestul IPJ. Procurorii i-au dat aprobare drept pentru care, s-a adresat Inspectoratului Şcolar Cluj. Astăzi, un grup de şase profesori reprezentând cele şase discipline la care are situaţia neîncheiată se deplasează la arestul IPJ, unde vor avea fiecare câte o oră pentru evaluarea elevului".

Diriginta lui Uioreanu jr., profesoara de Istorie, Mariana Pintilie, a spus că este pentru prima oară când profesorii de la acest liceu se deplasează în arest pentru a evalua un elev, iar situaţia este una ciudată. "Menirea noastră este de a ajuta elevii", a conchis profesoara.

Uioreanu Jr. va fi transferat marţi la Penitenciarul din Cluj.

Alexandru Uioreanu a fost trimis în judecată, săptămâna trecută, de procurorii DIICOT, sub acuzaţia de trafic şi consum de droguri. Alături de el mai sunt judecaţi încă patru inculpaţi, toţi majori. Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj se află în arest din 21 decembrie, iar instanţele clujene i-au respins cererile de eliberare. Alexandru Uioreanu ar fi vândut droguri în valoare de 6.500 de lei, cantitatea de cannabis vândută şi consumată de acesta totalizând 130 de grame. Procurorii DIICOT arată, în rechizitoriu, în privinţa lui Uioreanu, că "în cursul anului 2012, acesta a desfăşurat o activitate intensă de distribuire şi de deţinere de droguri de risc pe piaţa consumatorilor din municipiul Cluj-Napoca, droguri achiziţionate în cea mai mare parte de la inculpatul Nagy Ferenc şi, în ciuda vârstei, inculpatul a distribuit chiar unor elevi din liceele clujene sau colegi de şcoală, obţinând în mod repetat sume mari din desfăşurarea acestei activităţi ilicite".

Comenteaza