Uioreanu recunoaşte că a luat 10.000 de lei de la Bene, ca împrumut

Uioreanu recunoaşte că a luat 10.000 de lei de la Bene, ca împrumut
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu a recunoscut luni că a luat suma de 10.000 de lei de la omul de afaceri Ioan Bene, sub formă de împrumut.

În cadrul audierilor în dosarul de corupţie în care este cercetat, Uioreanu a declarat că banii respectivi, pe care Bene a afirmat la ultimul termen de judecată că i-ar fi remis acestuia, au fost singurii luaţi în nume personal.

Fostul şef al CJ a afirmat că a avut nevoie de ei entru plata unor servicii juridice. Demn de menţionat este că la acel moment fiul său era judecat pentru trafic de droguri.

"Singura dată, în nume personal, am luat 10.000 de lei, cu titlu de imprumut, de care aveam nevoie pentru plata unor servicii juridice, în primăvara lui 2014. A fost singura suma cerută de la dânsul pentru nevoi personale. Suma nu am restituit-o şi nici nu s-a stabilit un termen, urmând să-i dau când voi avea banii", a afirmat Uioreanu, citat de clujust.ro.

De asemenea, fostul şef al CJ a afirmat că Bene ar mai fi dat, pentru partid, aproximativ 100.000 de lei, sumele fiind primite de Răzvan Pop. Ela  specificat că banii au fost daţi în mod benevol, fără să îl fi ameninţat pe omul de afaceri. 

La mijlocul lunii februarie, Bene a afirmat că i-a dat lui Uioreanu suma de 10.000 de lei. De asemenea, el a mai susţinut că i-a achitat, în câteva rate, suma de 50.000 de euro, pretinsă de Uioreanu pentru finanţarea PNL, prin intermediul şefului său de campanie, Răzvan Pop.

Comenteaza