Ultima şansă la vâslit pe lacurile Clujului

Ultima şansă la vâslit pe lacurile Clujului

Clujenii pot închiria, pentru ultima oară în acest an, hidrobiciclete pe lacurile Chios şi Gheorgheni, în weekend-ul din 26-27 octombrie.

Vremea se răcește începând de săptămâna viitoare, motiv pentru care Primăria municipiului Cluj-Napoca și Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) anunță retragerea ambarcaţiunilor de pe cele două lacuri. De luni, 28 octombrie 2019, canotajul intră în vacanță până anul viitor, dar doritorii mai au la dispoziție un weekend de navigat pe lacurile Clujului.

Anul acesta, bărcile au fost lăsate la apă în 13 aprilie, simultan pe ambele lacuri. A fost prima dată în ultimii zece ani când s-a putut naviga, în paralel, atât pe lacul Chios, cât și pe Gheorgheni 1. În Parcul Central au fost puse la dispoziția publicului 26 de ambarcațiuni, iar lângă Iulius Mall, 18. Prețurile pentru o jumătate de oră (gratis pentru copiii sub 4 ani, 6 lei pentru minori și 12 pentru adulți) au fost păstrate la același nivel în ultimii șapte ani.

“Gradul de utilizare a hidrobicicletelor a fost de aproximativ 66% pe lacul Chios și de aproximativ 33% în Gheorgheni. Bărcile vor reveni pe ambele lacuri în primăvara viitoare, imediat ce vremea ne va permite”, a spus Olimpiu Tescar, șeful formației “Agrement” din cadrul RADP.

În 2019, programul de închiriere a bărcilor a variat, de la opt ore la zece ore și jumătate pe zi. În acest weekend se va putea naviga de la 10 la 18.30.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza