News alert Ultimele zboruri din "zonele roșii" la Cluj. Aproape 700 de persoane, duse pentru triere și repartizare la Sala Sporturilor

Ultimele zboruri din "zonele roșii" la Cluj. Aproape 700 de persoane, duse pentru triere și repartizare la Sala Sporturilor
| Foto: Arhiva

Un număr de 698 de persoane, din 32 de județe ale țării, au sosit, sâmbătă noaptea, pe aeroportul din Cluj-Napoca. Oamenii au fost duși pentru triere la Sala Sporturilor. 

Din cei 698 de pasageri, 57 sunt din Cluj și au fost repartizați în centrele de carantină din județ, iar restul pasagerilor au fost duși în centrul de triere de la Sala Sporturilor, de unde au fost transportate către județele de domiciliu.

"Avem de ex 2 din VN, 1 VS, 7 GJ, 1DJ, 1 IL, 21 IS etc. Trebuie să trimită colegii din acele județe mașini după ei, sau se organizează convoaie și îi lasă pe zone. Toate aceste lucruri durează, pentru că noi avem distribuția pe județe abia după ce zborul a fost procesat de către Poliția de Frontieră, astfel că abia atunci sunt anunțați cei din județele respective sa vina să își preia pasagerii. Până atunci aceștia trebuie să astepte", a explicat prefectul Mircea Abrudean.

Prefectul spune că procedura nu este ușoară pentru că sunt multe persoane și trebuie urmat un anumit protocol. 

"Li s-a dat apă și alimente. Sala Sporturilor era curată și igienizată înainte de a ajunge ei acolo, acum evident că nu mai arată la fel. Nu se poate face curățenie, decontaminare și igienizare până nu se eliberează complet sala. În prezent mai sunt aprox. 50 de persoane acolo, care așteaptă să fie preluate. Între timp au mai ajuns 103 pasageri din Londra, care urmează același protocol. Este ultimul zbor din zona roșie, având în vedere restricțiile impuse prin OM Nr. 7 din aceasta seară de la ora 23. Am făcut aceste precizări că să cunoaștem cu toții situația așa cum este și nu doar din poze și filmulețe. Nu e chiar simplu să gestionezi 700 de oameni din 32 de județe, veniți din zona roșie și informați, în prealabil, inclusiv de compania aeriană, despre ce urmează să se întâmple", a explicat Abrudean.

Precizările prefectului vin după ce oamenii s-au plâns presei de condițiile oferite.

"Am fost luat de la ora 3 de la aeroport de la sosiri, dus într-o sală a sporturilor, un loc plin de gunoaie, suntem cu copilul care are un an si două luni. Am pus un geamantan pe jos si l-am culcat acolo. Nu am mancare pentru copil si nici eu nu am mancat de ieri nimic. Am fost luati in trei transe, am ajuns aici si mai erau niste oameni adusi inaintea noastra. Suntem cam 1.000 de persoane. Lipsa de respect, de igiena, de orice. Doar domnii jandarmi au vorbit cu noi, din masina, stateau cu mastile", a povestit un bărbat, la Realitatea PLUS.

 

Comenteaza