"Ultimul canibal" lansat mâine la BCU

O clujeancă a petrecut o lună în mijlocul băştinaşilor din arhipelagul Vanuatu şi şi-a strâns impresiile într-un "jurnal de antropolog", căruia i-a pus titlul "Ultimul canibal" şi pe care-l lansează mâine la Biblioteca Central Universitară.

Jurnalul de antropolog semnat de către Hanna Bota va fi lansat mâine la Biblioteca Centrală Universitară (BCU).  Volumul este o premieră absolută în segmentul jurnalelor, spune ea.

„Hanna Bota ne propune o câlătorie extraordinară, cum făceau, odinioară, eroii lui Jules Verne. Fără îndoială, totul este senzaţional: de la drumul către Vanuatu, până la studiul „noii geografii" pe care o cartografiaza călătorul, omul de ştiinţă, femeia secolului XXI", susţine Cornel Ungureanu despre carte.

În afară de volumul de carte, cei prezenţi vor putea viziona mai multe proiecţii de film, montate pe muzică tradiţională venuateză, de asemenea, vor putea fi văzute mai multe fotografii care expun obiecte tradiţionale din Arhipeleag.

Hanna Bota s-a născut pe 7 iulie 1968, la Cluj-Napoca. Este licenţiată în teologie (1999) şi în filologie (2003), absolventă a unui master în etnologie şi folclor (2004) la Universitatea din Bucureşti şi doctorand în antropologie culturală la Universitatea de Vest din Timişoara. În prezent este cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie Orală, Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Comenteaza