UMF Cluj, coorganizator al Congresului Naţional Român de Boli Infecţioase COVID-19.ro de la Cluj

UMF Cluj, coorganizator al Congresului Naţional Român de Boli Infecţioase COVID-19.ro de la Cluj
| Foto: cnbi.medevents.ro

Congresul Naţional Român de Boli Infecţioase COVID-19.ro, la care UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca este coorganizator va avea loc online în 17-18 octombrie.

Rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, participă la deschiderea lucrărilor Congresului Naţional Român de Boli Infecţioase COVID-19.ro, din 17-18 octombrie, la care UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca este coorganizator. La Congres vor lua cuvântul şi Ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru, de Ministrul Secretar de Stat, dr. Raed Arafat și Primarul Municipiului Cluj-Napoca, dl. Emil Boc.

Evenimentul va avea loc online, în perioada 17-18 octombrie 2020, pe platforma https://online.medevents.ro/. Programul științific se va baza pe realitatea actuală a pandemiei generate de noul Coronavirus și va conține prezentări științifice ale unor specialiști renumiți din țară și din străinătate, implicați în mod direct atât în cercetarea virusului SARS-COV-2, cât și în tratarea pacienților cu COVID-19.

Cel de-al 13-lea congres al Societății Române de Boli Infecțioase care ar fi trebuit să aibă loc în această toamnă la Cluj. "De anul trecut ne pregătim pentru congres cu site-ul web al congresului, cu subiectele, cu lectorii, cu invitații. Din păcate, începutul anului 2020 ne-a distrus toate planurile, așa cum sa întâmplat cu întreaga lume. Anul acesta ne-a predat o lecție grea, și anume, cea mai importantă pandemie din ultima sută de ani. Coronavirusul SARS-COV-2 ne-a forțat să ne închidem în casă în stare de urgență, să suspendăm viața socială, să purtăm mască, să ne distanțăm, să nu ne mai îmbrățișăm, să nu mai dăm mâna, ne-a învățat să comunicați deoarece nu am fost de acord înainte de COVID cu copiii noștri, doar online. Am devenit medici de primă linie în războiul împotriva coronavirusului, învățând să tratăm pacienții cu COVID zi și noapte și încercând să fim disponibili permanent", anunţă organizatorii.

Organizatorii Congresului Naţional Român de Boli Infecţioase COVID-19.ro, de la Cluj sunt Medevents, care a organizat platforma de congrese. (https://online.medevents.ro/.)

Comenteaza