Un avion cu două persoane la bord s-a prăbuşit lângă Paşcani. Pilotul a murit

Un avion cu două persoane la bord s-a prăbuşit lângă Paşcani. Pilotul a murit
Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit, sâmbătă, în zona Tătăruşi – Paşcani, din judeţul Iaşi, era implicat într-o demonstraţie aeriană şi avea la bord doi bărbaţi.

Una dintre persoanele aflate la bord a murit. Este vorba despre pilot, un instructor de zbor cu experienţă, în vârstă de aproape 60 de ani, căruia echipajul medical sosit la faţa locului i-a efectuat manevre de resuscitare, însă fără rezultat. Cea de-a doua persoană prezintă multiple fracturi și plăgi. 

Potrivit primelor informaţii, avionul participa la un antrenament pentru ziua comunei Tătăruşi, care urma să aibă loc duminică. Înainte de a se prăbuşi, avionul apucase să facă doar câteva manevre.

Potrivit unui comunicat remis presei, Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a desemnat o comisie de investigație, care se deplasează la locul producerii evenimentului, pentru a proceda la evaluarea epavei, prelevarea probelor, efectuarea primelor măsurători, luarea declarațiilor martorilor, studierea documentației aferente aeronavei, echipajului și zborului respectiv, luarea în custodie a aeronavei și transportul către locul de depozitare și analiză din punct de vedere tehnic.

Comenteaza