Un balon cu aer cald, în premieră la mitingul aviatic de la Cluj FOTO

Un balon cu aer cald, în premieră la mitingul aviatic de la Cluj FOTO
25 de aeronave ale Aeroclubului României participă mâine la mitingul aviatic de la Cluj. La manifestare vor participa şi avioane militare de tip MIG. În premieră le eveniment va fi adus şi un balon cu aer cald.

Clujenii vor avea ocazia de a participa gratuit la mitingul aerian, care va avea loc pe aeroportul internaţional din Cluj-Napoca, din cartierul Someşeni.

"Aeroclubul pregăteşte un program colorat şi variat cu ocazia acestui miting. Vom avea execuţii ale paraşutiştilor, care vor purta în aer un steag tricolor de dimensiuni foarte mari. În plus, dacă vremea ne ajută, vom participa şi cu un balon de aer cald", a declarat George Rotaru, directorul Aeroclubului României.

"Oamenii vor avea ocazia să vadă evoluţii acrobatice de planoare, paraşutism, evoluţii de avioane ultrauşoare şi evoluţiile acrobatice ale avioanelor extra", a mai precizat Rotaru.

Programul cuprinde şi evoluţii ale elicopterelor Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor dar şi evoluţii de avioane militare MIG 21 Lancer.

Mitingul aviatic începe de la ora 9.30, iar accesul public pe aeroportul internaţional Cluj-Napoca se va face gratuit. Accesul înspre zona de sdesfăşurare a mitingului se face începând cu ora 8.

De precizat că pntru ziua mitingului aerian RATUC a suplimentat numărul autobuzelor spre zona aeroportului, pe linia numărul 8.

 

 

Comenteaza