Un bărbat, cu posibile probleme psihice, dă târcoale prin Mănăştur. Ar fi încercat să violeze o tânără

Un bărbat, cu posibile probleme psihice, dă târcoale prin Mănăştur. Ar fi încercat să violeze o tânără

Un bărbat, cu posibile probleme psihice, bagă în sperieţi mănăşturenii din Plopilor. Cazul a fost semnalat pe Facebook.

"In data de 07.04.2020, in jurul orei 21.00, acest individ urmarea o fata in cartierul Plopilor, unde din cate sa inteles de la oamenii din zona unde sa intamplat incidentul, a incercat sa o violeze, acesta fiind urmarita pana in zona unui bloc, unde din fericire pentru fata a reusit sa scape de individ, dar el a continuat sa o urmareasca pana a spart geamul de la intrarea din blocul unde se aflase victima. Oamenii speriati de la fata locului au alertat 112, unde s-au deplasat mai multe echipaje de interventie. A fost incatusat si trasportat la spitalul de psihiatrie din Cluj, dar din pacate a scapat din nou. Acest individ este cunoscut cu mai multe abateri, insa de fiecare data scapa, ceea ce ii da puteri in comiterea altor infraciuni. Oamnenii din zona Plopilor sunt ingroziti cand il vad de fiecare data. Va rugam sa luati masuri ca acest individ sa nu mai ranesca pe nimeni, si sa va feriti de el", scrie Nelus Dras, pe Facebook. 

 

"

În urmă cu două săptămâni, individul din imagine a încercat să violeze o fată la mine în cartier, în Plopilor Vechi. A urmărit-o prin cartier, a spart geamul de la scara vecină şi a intrat după ea. În cele din urmă a fost oprit, încătuşat de poliție şi dus la psihiatrie unde a stat o săptămâna după care a ieşit, acum plimbându-se iar liber pe străzi...

Nu pot să vă spun de câte ori am chemat poliția din cauza lui. Din când în când, dă târcoale pe lângă părculețul de copii de lângă blocul meu, vorbeşte singur şi se uită insistent la copii. Soția mea când îl vede, intră în casă cu copilul şi, speriată, se roagă de mine să fac ceva... dar ce???

Când sun la poliție, ei îmi spun mereu acelaşi lucru: nu pot face nimic atâta timp cât nu se comite o infracțiune!

Am vorbit cu o prietenă de la psihiatrie şi am aflat că nu există un protocol clar de prevenție pentru aşa ceva. Ei nu țin pe nimeni internat mai mult de trei zile, mai ales dacă nu este asigurat, şi oricum dacă este vorba despre un pacient schizofrenic netratat de câțiva ani, tratamentul lor nu va face prea mare diferență.

Există un spital penitenciar la Dej, dar acolo se ajunge prin decizie judecătorească, deci abia după ce se comite o infracțiune.

Oare chiar trebuie să avem parte de încă un caz ca cel de la metroul din Bucureşti, pentru a se lua nişte măsuri concrete?", a scris si Traian Daniel Mihai. 

Comenteaza