Un bărbat de 66 de ani, lovit cu furca în cap şi în piept de către doi săteni

Un bărbat de 66 de ani, lovit cu furca în cap şi în piept de către doi săteni
Motivul: deşi bărbatul coseşte de 30 de ani iarba de pe terenul respectiv, cei doi s-au trezit acum să-l revendice.

Traian Mare, proprietarul a 250 de oi şi 30 de vaci, din satul Antăş, comuna Bobâlna, este originar din Bistriţa-Năsăud, de unde a venit în urmă cu aproximativ 30 de ani. De atunci el coseşte în fiecare an, de câteva ori, iarba care creşte pe un teren aflat în apropierera stânii sale. Însă, cea mai recentă activitate de acest gen i-a fost cu ghinion, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 18 iulie.

„Cei doi, care au avut mai înainte oi la mine, au venit înarmaţi cu furci şi mi-au zis că le-am cosit iarba de pe terenul lor, uitând că eu îl folosesc de 30 de ani. Ba, mai mlt, s-au trezit să îmi spună să mă întorc la Bistriţa, de unde provin, uitând că am casa şi familia aici, în sat", arată bărbatul în vârstă de 66 de ani.

El mai spune că cei doi bărbaţi sunt foşti muncitori la Cluj-Napoca, reprofilaţi ca şi crescători de animale, iar tatăl unui dintre ei a mai bătut, omorându-l, pe un alt un alt cioban, şi scăpând, nu se ştie prin ce mjloace, nepedepsit.

"M-au atacat fără să mă prevină, lovindu-mă cu furca în piept, la mâini şi în cap. Apoi, după ce-am căzut la pământ, au început să dea şi cu picioarele. Salvarea m-a luat chiar de acolo, de pe hotar, la ora opt seara, într-o stare cumplită. M-au dus la Dej şi m-au ţinut în spital până azi dimineţă, când m-am hotărât să vin la IML Cluj, ca să-mi procur certificat şi să îi dau în judecată pe bătăuşi", mai arată bărbatul, cu faţa schimonosită de durere.

Însă socoteala de-acasă a omului nu s-a potrivit cu cea din târg: medicii de la Spitalul din Dej au uitat să consemneze, pe foaia de ieşire din spital, data externării şi, de asemenea, să aplice pe aceasta o ştampilă rotundă, indispensabilă medicilor de la IML în asemenea cazuri.

Astfel încât omul va fi silit să mai facă un drum până la Spitalul din Dej şi apoi, cu hârtiile aflate în regulă să se întoarcă la Cluj-Napoca în vederea eliberării certificatului medico-legal.

Comenteaza