Un bărbat din Cluj a furat toate economiile de pe cardul bancar al unui vârstnic de 85 de ani. Cum a făcut rost de codul pin?

Un bărbat din Cluj a furat toate economiile de pe cardul bancar al unui vârstnic de 85 de ani. Cum a făcut rost de codul pin?
| Foto: bihorjust.ro

Un bărbat de 44 de ani din municipiul Câmpia Turzii i-a furat unui vârstnic o sumă imensă de bani de pe cardul bancar.

Un bărbat de 44 de ani a fost reținut, la data de 6 noiembrie, pentru 24 de ore de polițiștii de investigații criminale din Câmpia Turzii.

“Din cercetări a rezultat că în perioada 12 mai – 16 iunie 2023, profitând de neatenția unui bărbat de 85 de ani, din același municipiu, pe care îl ajuta la treburile gospodărești, ar fi sustras cardul bancar al acestuia, având codul pin notat pe un bilet. 
În acest context, cel în cauză ar fi accesat în mai multe ocazii contul bancar al vârstnicului, fără acordul lui și ar fi efectuat diverse tranzacții financiare la bancomate din municipiul Câmpia Turzii, cauzând un prejudiciu total de 14.500 de lei”, a transmis IPJ Cluj.

În urma probatoriului administrat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbatul de 44 de ani, iar ulterior, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus față de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Bărbatul, din municipiul Câmpia Turzii este acum cercetat pentru comiterea, în formă continuată, a infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Activitățile sunt continuate în vederea recuperării prejudiciului înregistrat. 

Comenteaza