Un bărbat și o femeie, reținuți pentru șantaj în Cluj. Au obținut peste 100.000 de euro de la victime

Un bărbat și o femeie, reținuți pentru șantaj în Cluj. Au obținut peste 100.000 de euro de la victime
| Foto: antena3.ro

Un bărbat din Caraș-Severin și o femeie din Timiș au fost reținuți de polițiștii clujeni în Gârbău. Aceștia sunt acuzați că au obținut de la diverse persoane sume mari de bani prin șantaj.

"În perioada 16 februarie a.c.- prezent, aceștia sunt bǎnuiți de faptul cǎ, invocând arestarea unei persoane în străinătate, ar fi exercitat presiuni asupra persoanelor vătămate, primind de la aceștia suma de aproximativ 119.000 euro.

Ca urmare a activităților informativ-operative desfășurate, la data de 18 martie , în jurul orei 15.00, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției orașului Huedin și Direcției Operațiuni Speciale, Bărbatul de 30 de ani și femeia de 47 de ani au fost depistați în flagrant pe raza comunei Gârbau, având asupra lor suma de 20.000 euro, pe care ar fi obținut-o anterior de la una dintre persoanele vătămăte", a transmis IPJ Cluj.

În urma probatoriului administrat, fațǎ de aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind conduși și predați reprezentaților CRAP Alba, respectiv CRAP Sălaj.

În urma prezentării în fața instanței, cei doi au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Activitățile s-au realizat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Serviciul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Timiș.

Comenteaza