Un cerşetor din alt judeţ a câştigat 100 de euro în câteva ore la Cluj

Un cerşetor din alt judeţ a câştigat 100 de euro în câteva ore la Cluj
Poliţiştii locali au identificat în cadrul unor acţiuni de depistare a cazurilor de cerşetorie, o persoană care a venit la Cluj din judeţul Sibiu şi care în doar câteva ore ar fi obţinut, apelând la mila publică, suma de 467 de lei.

Conform poliţiştilor locali, bărbatul, cu domiciliul în Arpaşu de Jos, judeţul Sibiu, a venit dimineaţa la Cluj cu trenul, iar când a fost depistat de aceştia obţinuse deja suma menţionată.

Bărbatul a fost amendat iar suma de bani i-a fost confiscată.

„Din păcate, faptul că în Cluj-Napoca cetăţenii sunt foarte generoşi cu cei care apelează la mila lor, oferind în număr mare sume de bani, mult mai mari decât în alte localităţi, oraşul nostru este în mod constant vizitat de „amatorii" de câştiguri facile şi consistente", se precizează într-un comuncat trimis de Biroul Mass-media al Primăriei Cluj-Napoca.

„În încercarea de a reduce semnificativ această problemă în oraşul nostru, acţiunile sunt însoţite în mod constant de campanii de sensibilizare a cetăţenilor cu privire la necesitatea de a nu mai da bani pe stradă celor care le cer acest lucru. Spiritul caritabil al clujenilor poate fi valorificat în mod constructiv prin implicarea în acţiuni caritabile organizate de către instituţii şi asociaţii specializate, caz în care fiecare ban oferit poate ajunge la cei care au cu adevărat nevoie de ei", mai aduagă rreprezentanţii Poliţiei locale a muncipiului Cluj-Napoca, în comunicatul citat.

 

Comenteaza