Video Un clujean, care nu crede în Covid, a mers să se angajeze la Boli Infecțioase: „Descindere în patria coronavirusului”. Ce răspuns a primit

Un clujean, care nu crede în Covid, a mers să se angajeze la Boli Infecțioase: „Descindere în patria coronavirusului”. Ce răspuns a primit
| Foto: captură video

Călin Mărincuș a vrut să se angajeze ca brancardier voluntar la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca, dar a fost refuzat de conducearea spitalului.

„Am venit la SCBI să mă angajez ca brancardier voluntar, având în vedere că la televizor ni se spune zilnic că sunt mii de infectați și oameni care sunt între viață și moarte internați aici”, a explicat bărbatul, care a postat filmulețul pe pagina sa de Facebook.

Acesta a ajuns până la managerul SCBI, Ioan Mureșan. „Eu vreau să mă angajez ca și brancardier voluntar pentru bolnavii de coronavirus. Am înțeles că este mare criză de personal care se ocupă de cei bolnavi și vreau să mă angajați”, a spus Mărincuș.

„Am angajat recent patru brancardieri, deci în total am 10 brancardieri. Dvs credeți că virusul nu există?”, l-a întrebat managerul spitalului. „Cred că există, dar că este o exagerare foarte mare”, a replicat Mărincuș.

Mureșan i-a spus lui Mărincuș că și-ar dori să lucreze la secția de terapie intensivă ca să se convingă, „pentru că acolo este între viață și moarte”. Mărincuș și-a dorit să meargă pe secția de terapie intensivă, doar că managerul spitalului i-a explicat că acest lucru nu este posibil.

Mărincuș a precizat după ieșirea din spital că „nu ni s-a dat voie să mergem pe secție pentru că este carantină. Dacă am fi mers la terapie intensivă cu siguranță că am fi găsit niște oameni bolnavi, în vârstă, cu diferite comorbidități, este normal. În România mor zilinic cam 700 de oameni, asta este media.”

Bărbatul a mai spus că nimeni nu știe unde se încadrează cei care mor din cauza COVID-19, doar ce se aude la televizor. „Toată mascarada asta a coronavirusului nu este altceva decât girată politic. Eu cred că virusul există, dar să asociezi acest virus cu o asemenea pandemie, să îngropi economia și să induci teroare în propriul popor nu pot să accept.

Aștept să-mi arate cineva cât sunt de tâmpit, necrezând în această exagerare numită coronavirus sau COVID-19 și nu pot să fiu de acord cu ce se întâmplă în acest moment în România”, a adăugat Mărincuș.

Comenteaza