Un clujean din UDMR, în Consiliul de Administraţie al TVR

Un clujean din UDMR, în Consiliul de Administraţie al TVR
Membrii noului Consiliu de Administraţie (CA) al TVR sunt în mare parte vechi angajaţi ai Televiziunii Române, au lucrat în media sau au avut funcţii de stat. Consiliul de Administraţie al TVR a fost numit marţi de parlament, care nu l-a putut valida însă şi pe preşedintele desemnat de membrii CA - Claudiu Săftoiu - din lipsa cvorumului la şedinţa plenului reunit.

După cum reiese din CV-urile celor 13 membri ai CA, mulţi dintre aceştia lucrează de mai multă vreme în TVR, unii au avut activitate în zona politică sau în industria media, o excepţie fiind propunerea Preşedinţiei, Romina Surugiu, lector la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti, transmite Mediafax.

Nagy Zoltan Levente, propus de UDMR, a fost secretar de stat pentru educaţie, cultură, minorităţi la Secretariatului General al Guvernului (ianuarie 2010 - mai 2012), preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, în perioada 2007-2009, asistent asociat la Facultatea de Biologie şi Geologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care a şi absolvit-o. A mai urmat cursuri de ecologie, la Universitatea din Szeged, şi de geopolitică şi strategie, politici de securitate şi relaţii internaţionale, la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I". Este, din 2004, director de programe la Fundaţia pentru Şcoală din Cluj-Napoca.

Claudiu Săftoiu, propus de PNL, a fost consilier prezidenţial pe probleme de politică internă, de la începutul primului mandat al preşedintelui Traian Băsescu, între 2004 şi 2006, până la numirea sa în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). În martie 2007, Săftoiu a demisionat din funcţia de director al SIE, la cinci luni şi jumătate de la numire, în ziua în care un cotidian a publicat stenograma audierii acestuia la Comisia parlamentară de anchetă privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu. Săftoiu a declarat la audiere că SIE deţine tehnică proprie necesară interceptărilor convorbirilor telefonice şi că au fost efectuate interceptări cu acordul expres al procurorului general, ambele aspecte fiind interzise, întrucât singurul serviciu cu atribuţii în interceptări telefonice este Serviciul Român de Informaţii, iar pentru înregistrarea convorbirilor sunt necesare mandate emise de un judecător.

(D.P.)

 

Etichete
Comenteaza