Un clujean este Mecanicul Anului în România. În cât timp a reparat o mașină

Un clujean este Mecanicul Anului în România. În cât timp a reparat o mașină
| Foto: Mecanicul Anului - AD Auto Total

Clujeanul Stelian Bompa a câștigat titlul de „Mecanicul Anului” în România, ediția 2023, la secțiunea diagnoză auto.

Ediția din acest an a concursului „Mecanicul Anului” și-a desemnat câștigătorii. Marele trofeu rămâne la Cluj-Napoca, locul unde a avut loc și finala națională sâmbătă, pe 18 noiembrie, potrivit unui comunicat.

„Mecanicul Anului” a reparat o mașină în mai puțin de 4 minute 

În uralele sălii care l-a aplaudat în picioare pentru cea mai rapidă victorie din istoria competiției, Stelian Bompa a plecat acasă cu marele premiu, o mașină Hyundai New i10 pe care a reparat-o în mai puțin de 4 minute!

Stelian Bompa, 40 ani, Cluj-Napoca, câștigător „Mecanicul Anului”, ediția 2023, secțiunea Diagnoză Auto: „Cred că e important să-ți dai mai departe cunoștințele, pentru că altfel colegii, firma, orașul, țara au de pierdut. Sunt la a 4-a participare la concursul «Mecanicul Anului». Cred că am câștigat pentru că m-am obișnuit deja cu concursul, cu formatul, cu tipul de întrebări, în plus, am avut soția și fiul aici, lângă mine, să mă susțină. Am avut emoții, dar am încercat să-mi păstrez calmul... La proba practică, e prima dată când fac o diagnoză pe un Hyundai, dar experiența contează, și cât timp lucrezi în fiecare zi și studiezi... Un diagnostician auto bun trebuie să fie nu neapărat autodidact, dar să-și rezerve timp studiului individual. Contează enorm cât timp și ce fel de cursuri faci. Mașinile, în principiu, se aseamănă între ele. Sunt coordonator tehnic Autoworld pe mărcile Audi, Wolskswagen, Volvo și Toyota, am în subordine tehnicieni și mecanici, mă ocup de școlarizările lor".

Născut în județul Mureș și stabilit în Cluj din 2006, Bompa spune că munca sa și dedicarea au fost recunoscute în mod spectaculos în finala „Mecanicul Anului”, unde și-a testat limitele într-o întrecere tensionată, contra-cronometru, în fața suceveanului Laurențiu Paicu: 2 mașini identice pe scenă, cu aceeași defecțiune. Performanța sa remarcabilă a ridicat în picioare cei aproape 300 de spectatori din sală, iar momentul în care-a reușit să pună în funcțiune simulatorul în mai puțin de 4 minute a fost punctul culminant al unei competiții unice.  

Comenteaza