Un clujean pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Un clujean pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai", Florin Streteanu, a fost propus ca judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Celelalte nominalizări ale României la CEDO sunt judecătoarea Iulia Moţoc şi profesorul Bianca Guţan, de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Ministerul Justiţiei a anunţat propunerile comisiei de selecţie. Lista cu cele trei nume trebuie aprobată de Guvern şi apoi trimisă la Parlament pentru obţinerea avizului comisiilor juridice şi pentru drepturile omului din Senat şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună. După obţinerea avizului, Guvernul va înainta lista Consiliului Europei. Judecătorul român la CEDO va fi ales de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Profesorul clujean Florin Streteanu deţine titlul de doctor în drept, iar în prezent este decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai".

Judecătorul român la CEDO va fi ales de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, dintre cei trei candidaţi propuşi de Guvernul României.

Etichete
Comenteaza