Un clujean și-a montat un ciorchine de panouri solare la geamul apartamentului. Arată oribil, dar nu încalcă legea

Un clujean și-a montat un ciorchine de panouri solare la geamul apartamentului. Arată oribil, dar nu încalcă legea
| Foto: captura video - https://www.digi24.ro

O metodă inedită pentru a reduce costurile la energie electrică a fost patentată de un clujean. Omul şi-a montat o mulţime de panouri solare direct la geamul apartamentului. Deşi arată oribil, nu încalcă legea. 

Sunt deja peste 3 ani, de când la geamul unui apartament din Cluj-Napoca au început să apară panouri fotovoltaice de mici dimensiuni. Proprietarul a montat până acum 16 astfel de panouri, prin care reușește să-și reducă considerabil facturile, a transmis digi24.ro

Se pare că pentru el întreaga investiție va fi benefică, mai ales în contextul creşterii preţurilor la energie din ultimul timp, deşi la nivel estetic amenajarea clujeanului pică examenul cu brio. 

Însă, pe modelul "să moară capra vecinului", părerile se împart între vecini. Unii sunt de părere că nu arată bine toată priveliştea de panouri solare agăţată de pervaz şi că ar trebui date jos, dar alţii spun că şi-ar pune şi ei dacă ar şti că vor avea facturi mai mici. 

Însă potrivit legii, omul nu ar fi încălcat nicio prevedere. "Legislația de astăzi nu prevede obligativitatea obținerii unei autorizații de construire pentru astfel de situații. Însă, noi urmărim acest fenomen, vedem cum evoluează la Cluj-Napoca.

În funcție de situație ne vom adapta și în funcție de legislația existentă și cea viitoare", a declarat  Iulia Perșa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Citeşte întreaga ştire AICI.  

Comenteaza