Un cor american de universitate va concerta cu filarmonica din Cluj

Un cor american de universitate va concerta cu filarmonica din Cluj
Un cor american vine la Cluj şi susţine un concert acapella la Biserica Reformată şi un alt concert cu Filarmonica de Stat "Transilvania", vineri.

 

Concertul "American A Cappella" al Southern Chorale (SUA), dirijat de Gregory Fuller şi cu un program  nu doar cu lucrări de Bernstein, Barber, Lauridsen, Dello Joio şi Thompson dar şi cu muzică folclorică sau pop, e programat miercuri 22 mai la ora 19 la biserica reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu.

„Southern Chorale" este ansamblul coral de elită al "University of Southern Mississippi" din Hattiesburg, Mississippi, SUA, majoritatea membrilor lui fiind studenţi la nivel de licenţă, master sau doctorat ai facultăţii de muzică din universitate. În turneu, ansamblul va prezenta un program atractiv intitulat "American A Cappella", program ce include atât lucrări ale compozitorilor americani consacraţi: Bernstein, Barber, Lauridsen, Dello Joio si Thompson, cât și muzică folk, negro spiritual și pop.

Turneul din Ungaria și România va include orașele Budapesta, Timișoara, Sibiu, Brașov, Sighișoara și Cluj-Napoca.

În Cluj-Napoca, pe lângă concertul a cappella de miercuri, cele patru zile de repetiții împreună cu cei 70 de membrii ai corului și cu orchestra Filarmonicii de Stat "Transilvania", se vor finaliza cu un concert în seara zilei de vineri, împreună cu Filarmonica. Corurile şi orchestra vor prezenta lucrarea lui William Walton, "Belshazzar's Feast". Studenții, membri ai ansamblului, vor fi cazați în aceste patru zile în casele localnicilor, situație care facilitează contactul direct cu comunitatea și cultura locală.

Comenteaza