Un cunoscut magistrat clujean a semnat pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice". Peste 1000 de clujeni au semnat deja

Un cunoscut magistrat clujean a semnat pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice". Peste 1000 de clujeni au semnat deja

De sâmbătă până duminică la prânz, peste 1000 de clujeni au semnat pentru iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice". Printre aceştia s-a aflat şi judecătorul Cristi Danileţ.

"Am semnat pentru a nu a mai avea in funcții publice condamnați penal definitiv pentru infracțiuni cu intenție. Cel care în mod voit încalcă legile nu are cum să activeze în instituții pentru a decide soarta oamenilor și modul de administrare a bugetelor", a scris duminică pe Facebook judecătorul clujean Cristi Danileţ.

USR Cluj a demarat sâmbătă strângerea de semnături pentru campania “Fără penali în funcții publice”.

Reamintim că această campanie îşi propune să adune semnăturile necesare modificării Constituției prin referendum, astfel încât persoanele cu probleme penale să nu mai poată fi alese în poziții de conducere ale statului sau în administrația publică.

USR Cluj îşi propune să adune minim 20.000 de semnături, din totalul de 500.000 necesar la nivel național.  

Senatorul USR de Cluj Mihai Goţiu a anunţat pe Facebook că de sâmbătă până duminică la prânt semnaseră 1165 de clujeni.

"Mesajul cetățenilor clujeni e fără echivoc: ne-am săturat ca țara asta să fie condusă de persoane care sunt preocupate mai mult de salvarea pielii după ce au s-au îndestulat cu supra-măsură din resursele publice.
Campania de semnături continuă până la toamnă. Ne vedem și astăzi, pe Eroilor, la ”Clopot” (Monumentul Memorandiștilor), în Cluj, și peste tot în țară", a mai scris senatorul clujean Mihai Goţiu pe reţeaua de socializare.

Comenteaza