Un designer clujean a inventat masca cu senzori de temperatură și sistem de filtrare a aerului care se conectează la mobil

Un designer clujean a inventat masca cu senzori de temperatură și sistem de filtrare a aerului care se conectează la mobil

O mască de protecție inteligentă, echipată cu senzori de temperatură și sistem de filtrare a aerului, al cărei concept a fost realizat de un român din Cluj-Napoca, a fost premiată la un concurs de re-imaginare a măștilor de protecție organizat de MIT Media Lab.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Masca, botezată Social Mask, se conectează la o aplicație din telefonul mobil pentru a verifica proximitatea purtătorului față de alți utilizatori și să determine posibilitatea unei infecții virale, potrivit prezentării de pe site-ul concursului.   

Cu un aspect modern, masca poate fi realizată din policarbonat sau polipropilenă, pentru a nu provoca alergii. Dispozitivul a fost creat de un clujeanul, Ciprian Burzo.

 „A conecta masca la telefonul mobil este o opțiune viabilă pentru viitor”, a spus Ciprian, potrivit site-ului The Calvert Journal.

„Ar trebui să știm cine este infectat în zonă și să primim informații pe telefon despre ce particule detectează biosenzorul în mediul ambiant. Acestea sunt doar câteva funcționalități pe care le va avea masca”, a mai spus Ciprian Burzo.

Ciprian Burzo este un designer și inginer din Cluj-Napoca, specializat în mărci, ambalaje, design industrial, web, grafică și design de aplicații.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza