Un elicopter militar decolat de la Câmpia Turzii s-a prăbuşit în judeţul Sibiu. Opt persoane au decedat VIDEO

Un elicopter militar decolat de la Câmpia Turzii s-a prăbuşit în judeţul Sibiu. Opt persoane au decedat VIDEO
Un elicopter militar ce a decolat de la baza de la Câmpia Turzii s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş. În urma incidentului, opt persoane au decedat, iar alte două au fost rănite.

Potrivit ministrului Apărării, Mircea Duşa, elicopterul se îndrepta de la Câmpia Turzii spre Cincu şi s-a prăbuşit în apropierea poligonului. La faţa locului au fost trimise două elicoptere, unul al Armatei şi unul al SMURD, după ce apelul la 112 a fost făcut de unul din pasagerii elicopterului, însă zona este greu accesibilă.

Căpitanului Cristian Mureşan, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, a afirmat că instituţia a fost solicitată să intervină la locul accidentului, în care au fost implicate zece persoane.

sursa video: presalibera

 

UPDATE: Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu au anunţat că opt persoane au murit după prăbuşirea elicopterului militar în judeţul Sibiu, iar alte două au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Târgu Mureş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat că acţiunea de căutare a elicopterului este coordonată de judeţul Sibiu, dar sunt implicate forţe şi din Mureş.

"În accidentul aviatic s-au înregistrat opt persoane decedate, iar alte două victime au fost evacuate cu elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, care a ajuns în zona accidentului", a spus Bianca Sabău.

Ea a confirmat faptul că elicopterul s-a prăbuşit în zona denumită Stejăriş, între localităţile Iacobeni şi Mălâncrav, într-o zonă împădurită.

UPDATE 2: Ministerul Apărării Naţionale a confirmat, printr-un comunicat de presă, că opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu.

Biroul de Presă al MApN mai precizează că va da detalii despre cei aflaţi în aeronavă, după ce vor fi informate familiile acestora.

Potrivit unor surse din cadrul MApN, elicopterul prăbuşit în judeţul Sibiu aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii, echipajul de zbor, format din trei persoane, fiind tot angajat al acestei baze.

În zona Poligonului Cincu are loc vineri un exerciţiu militar la care participă români şi americani. În perioada 11-25 noiembrie, militari din unităţi şi mari unităţi subordonate Statului Major al Forţelor Terestre şi din unităţi ale Brigăzii 173 Aeropurtată a SUA participă, la Câmpia Turzii şi Cincu, judeţul Braşov, la Modulul de instruire ‘Rubicon 2014′, condus de Brigadă 6 Operaţii Speciale ‘Mihai Viteazul'.

În cadrul acestei activităţi, militarii se vor antrena în comun executând activităţi de instruire specifice unităţilor de paraşutişti, precum şi trageri cu armamentul de infanterie din dotare, arată Ministerul Apărării Naţionale.

 

Comenteaza