Un fost condamnat pentru omor i-a răsturnat unui tânăr motocicleta, apoi l-a distrus în bătaie. I-a fracturat piciorul şi i-a scos trei dinţi

Un fost condamnat pentru omor i-a răsturnat unui tânăr motocicleta, apoi l-a distrus în bătaie. I-a fracturat piciorul şi i-a scos trei dinţi
I-a fracturat piciorul şi i-a scos trei dinţi. De frică, victima spune că ar fi dispusă să-l ierte pe agresor dacă-i plăteşte dinţii şi zilele lipsă de la serviciu.

La cei 29 de ani, Gheorghe Golban, din cătunul Calea Lată, comuna Ciucea, munceşte - asemeni majorităţii tinerilor de o vârstă cu el - în pădure, la gater. În urmă cu zece zile, acesta se afla pe o terasă din localitate cînd a observat cum un anume Ovidiu, vechi recidivist, în ciuda vârstei tinere, îi trînteşte motocicleta sprijinită de un stîlp.

Golban ştia cu cine are de-a face, fiindcă omul e celebru în zonă după ce la vîrsta de 16-17 ani fusese condamnat pentru un omor comis la beţie: stîlcise în bătaie un consătean- atât de tare încât acesta a decedat, la scurt timp.

„M-am dus la el şi i-am zis, frumos: <E bine ce mi-ai făcut?> La care acesta, fără să zică vreun cuvânt, mi-a tras un pumn şi apoi, când eram căzut la pământ, a jucat tontoroiul pe mine," relatează Golban.

Acesta arată că aşa ameţit şi plin de sânge, aflat într-un hal fără de hal, a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat Salvarea, care a venit în scurt timp, transportându-l la Spitalul din Huedin. Acolo, bărbatul a rămas internat, sub supravegherea medicilor, până alaltăieri, iar astăzi s-a prezentat sprijinit în cârji şi cu trei dinţi lipsă în gură, pentru a obţine un certificat medico-legal care să ateste agresiunea comisă asupra sa.

Pentru că nu poate umbla decât cu foarte mare dificultate, acesta n-a reuşit să ajungă la Clinica de Stomatologie, pentru a obţine şi de acolo certificat dar totuşi, legiştii clujeni i-au recomandat două săptămâni de îngrijiri medicale.

Mărturiseşte - şovăitor şi parcă puţin temător, Golban: "Mă prezint azi la postul de poliţie din Ciucea şi îi fac ăstuia plângere penală. Însă, dacă mi-ar plăti zilele de muncă în care am absentat de la servici şi mi-ar pune la loc dinţii, eu aş fi dispus să mă împac cu el, fiindcă felul meu de om nu este să păstrez ură pe cineva, chiar dacă mi-a făcut rău..."

Comenteaza